Een nieuwe uitstraling voor dit jaarlijks evenement

Dag van de Architectuur 2018

Klant

DVDA

Datum

Tags

Eén dag per jaar openen bijzondere gebouwen de deuren voor een exclusief inkijkje. De Dag van de Architectuur is een stadsevenement voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur en nieuwe ontwikkelingen in de stad. Gidsen geven rondleidingen door nieuwe en vernieuwde gebouwen (die de rest van het jaar beperkt toegankelijk zijn) en vertellen over de architectuur, de geschiedenis en wat er zoal gebeurt in het gebouw. Daarnaast zijn er stadswandelingen en lezingen. Sinds 2014 geeft Things To Make And Do in samenwerking met Jantien Methorst gezicht aan deze dag.

Ook in 2018 verzorgde wij in samenwerking met fotograaf Christian van der Kooy, de communicatie voor de Haagse Dag van de Architectuur. Het beeldconcept toont diversiteit in gebruik van de nieuwe entree van de Leidse Universiteit in Den Haag. Door het toevoegen van de factor tijd ontstaan nieuwe kaders of ruimtes en wordt hiermee op filmische wijze het thema ‘Grenzeloze Kennisstad’

Tijdens een voorgaande editie is vanuit het thema Mensen Maken de Stad, is samenwerking met fotografen Johan Nieuwenhuize, Christian van der Kooy en Rubén Dario Kleimeer, een concept voor de inrichting van een drietal Bijenkorf-etalages aan de Grote Marktstraat ontwikkeld. De combinatie van fragmentarische teksten en diversiteit in schaalniveau van beeld tonen de veelzijdigheid van het gebied.

ontmoetingen bewegen mensen / vooruit nieuw verlangen / dwalend lucht dromen / wijlen voorbij

Wachtend in de massa, kijk je op en onverwacht zie je een vriend op je af lopen.

dwalen dromen komen gaan uit werken

Navigeer je hartstocht. De vaart van jouw straat linksom.

Fotografie: Studio Johan Nieuwenhuize